Light Green Pointer

lauantai 22. joulukuuta 2012

Suomen parhaat hiihtokeskukset

Elikkä, ajattelin näin talven, joulun ja uudenvuoden kunniaks tehdä listan Suomen suosituimmista ja parhaista laskettelukeskuksista. Listaan kanssa hyvät ja huonot puolet. Pari kuvaakin oon saanu :)

L E V I
Levillä olen ittekkin ollu muutaman kerran ja musta se on tosi hieno paikka. Levi on suomen suurin laskettelukeskus ja siellä on 44 rinnettä ja 27 hissiä.

Hyvät puolet :
Hyvät rinteet niin aloittelijoille kuin kokeneimmille
Lasketteluaika lähes puolivuotta, kun se on niin pohjoisessa
Myös hiihtoon ja luisteluun paljon mahdollisuuksia
paljon tekemistä mm. hevosajelut, porofarmit, moottorikelkkailu tai lumikenkä retki

Huonot puolet:
Aika kaukana, kun tulee täältä etelästä, noin 13 tunnin ajomatka, toki voi lentäkki
Yleensä tosi kylmä kun on niin pohjoisessa ( -20 )

T A H K O
Tahkollakin olin kerran, ja tykkäsin kanssa. se sijaitsee lähellä Kuopiota ja siellä on 23 rinnettä. Ohjelmaa on koko perheelle. Tahkolta läytyy myös kylpylä, jossa on monenlaisia altaita.

Hyvät puolet :
Ei niin kaukana, eikä niin kylmä
paljon tekemistä isoille ja pienille
hyvät rinteet ja mökit

Huonot puolet :
Ei paljoa hiihtolatuja

Y L L Ä S
Ylläksellä en ite oo koskaan ollu, mut osa mun kavereista on käyny, ja tykkänny tosi paljon. Btw. Jos seisoo levillä ylhäällä pystyy näkemään Ylläksen.

Hyvät puolet :
Enemmän laskettelu rinteitä kuin esim. Tahkolla
Paljon tekemistä mm. Safarit, vetovarjo-lennätys

Huonot puolet :
Kaukana Lapissa
Usein kylmä

R U K A
Rukalla en taaskaan itte oo käyny, mutta mun kaverit on. Rinteitä on 29 ja hissejä 19, joista viisi on tuolihissejä.

Hyvät puolet:
Laskettelussa paljon kivoja metsäreittejä
Hissit vievät nopeasti ylös
Paljon tekemistä

Huonot puolet :
Osa mökeistä vanhoja, joten lämpö karkaa ulos.


Eli, tällänen postaus tällä kertaa, ja kommentoikaa toki mitäs piditte, tai jos haluutte joihinkin noihin lisäystä :)


maanantai 3. joulukuuta 2012

Matkailu Müncheniin, Saksaan


Oltiin tossa muutama vuos takaperin Münchenissä,Saksassa. Käytiin kattoo paljon kaikenlaisia nähtävyyksiä, myös ulkopuolelta.
München on Saksan kolmanneksi suurin kaupunki, ja asukkaita siellä on noin 1,4 miljoonaa. München on Saksan suurkaupungeista tiheimmin asutettu. Isarjoki virtaa kaupungin lävitse 13,7 kilometrin matkalla lounaisesta koilliseen.

München on  tosi iso kaupunki ja siellä on paljon nähtävää mm. Altstadtin kaupunginosassa, Marienplatzin ja Viktualienmarkt-aukion ympäristössä on  joukko upeita kirkkoja, palatseja, kävelykatuja ja vanhoja kujia, Garmisch-Partenkirchen joka on toddella mukava pikku kaupunki, linna Neuschwanstein on todella mielenkiintoinen, Deutches Museum on euroopan suurimpia museoita, ja se onkin tooosi hieno, läpi kävelemiseen meni joku 3-4 tuntia :D

Tykkäsin ehdottomasti, vaikka sato monena päivänä. Toki sieltä löytyy paljon muutakin nähtävää ja tehtävää :)









torstai 29. marraskuuta 2012

Unelmia,toiveita, sun muuta...

Toi video ei liity nyt mitenkään tän... mut kuitenki ♥

Tää postaus onkin nyt vähän erillainen. Sitä tais joku toivoa :)

Kysymyksiä :

1. Unelmien lomakohde?
- Joku Hawaii tai Filippiinit, tai joku rantaloma kohde. Joku etelä napa vois olla kans kiva, kattoo jotain pingviinejä.

2. Unelmien teko?
- Mä haluaisin ehdottomasti hypätä Benji-hypyn. se ois niiin siistii. liitää köyden varassa ♥

3. Unelmien matkaseura?
- Ehdottomasti kaverit :)

4. Unelmien ranta?
- Varmaan sellanen, jossa on valkosta hiekaa, kirkkaan sinistä merta, simpukoita, aurinkoa ja aikaa ♥

5. Unelmien hotelli?
- Sellanen jossa on uima-altaat pihalla, nopea reitti rannalle, hyvät palvelut, kiva huone, hyvää ruokaa yms.

6. Unelmien ensi kesä?
- Ensin mentäisiin jonnekkin lämpimään, sitten oltaisiin muutama viikko kotona tavattais kavereita yms. Tämän jälkeen lähettäis jonnekkin futis cuppiin amerikkoihin. Loppukesän oltais kotoo ☻


Toivottavasti tykkäsitte (: Kommenttia jos piditte ja kommenttia jos ette...
Heippa!

tiistai 27. marraskuuta 2012

Matkustelu Kanariansaarille

Elikkä, oltiin Kanarian saarilla silloin kun olin jotain kuusvuotias, joten siitä ei ole kovinkaan paljoa muistoja(paitsi se iso torakka). Oon kuitenkin koittanu keätä tähän kaikkea mitä vielä muistan.

Läntiset neljä saarta muodostavat Santa Cruz de Tenerifen maakunnan:
  • Teneriffa (pääkaupunki Santa Cruz de Tenerife)
  • La Palma (Santa Cruz de La Palma)
  • La Gomera (San Sebastián de La Gomera)
  • El Hierro (Valverde)
Itäiset kolme saarta muodostavat Las Palmasin maakunnan:
  • Gran Canaria (Las Palmas de Gran Canaria);
  • Lanzarote (Arrecife)
  • Fuerteventura (Puerto del Rosario)

Oltiin Gran Canarialla ja toki käytiin kanssa sen pääkaupungissa Las Palmassa. Paikallisessa kylässä jossa oltiin oli sellainen Bamse klubi. Siellä käytiin joka päivä. Hotellin lähellä oli kiva uimaranta, jonne mä onnistuin kadottamaan mun toisen crocsin, hyvä minä. Siellä oli tosi paljon kulkukissoja, mut niitä ei huvittanu hirveesti silittää, koska ekaks niissä ois voinu olla vaikka mitä tauteja ja tokaks, koska ne sähisi aina kun tuli vähänkin lähelle.
   Nähtävyydet on viel lueteltu tohon alle, mut valitettavasti en hirveesti voi kertoa :( Mutta muuten oli kyllä tosi kiva loma! (:


                                       NÄHTÄVYYKSIÄ GRAN CANARIA


- El Teide tulivuori
- Loro Parque
- Merivesialtaat








perjantai 16. marraskuuta 2012

Matkustelu Lissaboniin

Lissabon on Portugalin pääkaupunki ja kannsa se suurin kaupunki, jossa on paljon nähtävyyksiä sun muuta sellasta. Kiva kapunki, vaikka tosin jossain osissa näkyy köyhyys aika selvästi.. Pääkaupunki alueella asuu sellaset kaksi miljoona ihmistä. Lämpimimmät kuukaudet on heinä - ja elokuu, jossa on sellaset 27-30 astetta lämmintä. Lissabonin nähtävyyksiä kierreltiin jonkin verran, mut uimassa ei taitu käydä, mutt se ei oo nyt tää oleellinen asia. Lissabonissa on hyvät bussi ja noi raitiovaunu liikenne, joten niillä pääsee kätevästi pikasta toiseen. Ensimmäisenä päivänä kun saavuttiin, niin kävelin tosta hotellin lasiovia päin, ja kaikki varmaan 20 jotka ootti siin aulas kattos mua vähän oudosti.. :D meidän honeen ikkunan alapuolella oli päiväkoti, jossa oli tosi ahdas piha, missä oli vaan yks keinu, yks puu ja yks liukumäki. Maa oli pelkkää asfalttia :/ Tossa alhaalla kuvia ja ehdottomia nähtävyyksiä (:

                                           NÄHTÄVYYKSIÄ LISSABONISSA


- Alfamaan vanhakaupunki. siitä saa tosi hyvän kuvan Lissabonista
- Belémin torni.
- huvipuisto Animax
- Lissabonin eläintarha









lauantai 10. marraskuuta 2012

Matkailu Itävallan Alpeille

Postaus taukoa oli, kun oli niin paljon ohjelmaa...

Mutta siis, oltiin viime pääsiäisenä toista kertaa laskettelemassa Alpeilla. Oltiin sellasessa paikassa kuin Stubaital, Neustift ja lasketeltiin Stubaier gletscherillä.
Korkein kohta oli siellä joku melkeen 4000 m. Siellä oli monta eri hissiä, esim. ankkuri-ja tuolihissi. Alhaalta pääsi kahdella gondoli hissillä, jotka veivät kahteen eri paikkaan. Oli hyppyrinteitäkin, ja sellasia mistä pystyi laskemaan ylhäältä ihan parkkipaikalle asti. Se oli varmaan paras mäki (; Rinteitä oli sinisiä (helppo), punaisia (keskivaikee) ja mustia (vaikea) tais siellä olla vihreitäkin, mutta ne oli ihan helppoja, sellasia 4- vuotiaille. Jos tuolla meni sinisen, nii se oli niinkuin toi Teijon isoimmat mäet, eli suomalaisten mukaan keskivaikee. Mutta, siis rakastin tota paikkaa hirveesti, ja niinku jo sanoin, ollaan oltu siellä jo kaks kertaa. Oltiin kanssa Innsbruckissa, joka oli aika lähellä Neustiftiä. Siellä oli mm. kultainen katto, ja isot ostoskeskukset. Laaksossa oli joinakin päivinä sen verran lämmintä, että pysty olemaan t-paidassa ja shortseissa. Viime vuonna oltiin kanssa minigolffaa, siellä on hyvät radat. Seuraavaks ajattelin  kertoa tosta Portugalista, Lissabonista.

NÄHTÄVYYKSIÄ STUBAITAL JA INNSBRUCK

- Inssbruckin kultainen katto
- Minigolf :)
Dresdner Hütte
- Hiihtokeskukset, niitä on monia




perjantai 26. lokakuuta 2012

Matkailu Mallorcalle

Olin tos muutama vuos sitten Mallorcalla, Espanjaan kuuluvalla saarella. Oli kesä, joten oli aikas kuuma, varsinki ku tarpo jossain keskel hiekkaa ettimäs jotain rantaa 2h...

Mallorca sijaitsee välimerellä. Sen suurin kaupunki on Palma. Asukkaita saarella on noin 846 200.
Espanjan lisäksi Mallorcalla puhutaan myös katalaania. Saari on jaettu 53 kuntaan. Mallorca on perinteinen rantalomakohde. Saarella on hyvät patikointi- ja urheilumahdollisuudet.

Itse olin sellasessa paikassa kun Cala d'or. Se oli toisella puolta saarta kuin toi Palma, mut lentokentältä Palmasta kesti tunti ajaa Cala d'oriin.

Täällä me oltiin toosi usein uimassa, ja päästiin jopa yhden matkaopaskirjan kuvaan :D
Oli tosi kiva uida, kun ei ollu kiviä missään, pelkkää vaaleeta hiekkaa.




Oltiin sitten kanssa menossa yhdelle rannalle, jonne piti kävellä tunnin. No, sitä ei löydetty, mut pienen rannan meille yksin, jossa pysty kävellä meressä vaikka 300 metrii, eikä siel ollu mitään muuta kuin hiekkaa. ♥ Oltiin sitten kanssa Palmassa kattelemassa nähtvyyksiä ja veneilemässä merellä pikkupaatin kanssa. Jäi sitten ankkuri pohjaan kiinni, ja se piti sukeltaa sieltä, kun oltiin muutenkin jo uimassa :D


NÄHTÄVYYKIÄ MALLORCALLA

- Palman katedraali, kivasti oli lasimaalauksia kaikkialla (: Suomeks sen nimi on Valo, mut emmä sitä espanjaks muista...

- Palman kaupunki muutenkin, hienoja suihkulähteitä yms.

- Artan luolat, Artan tippukiviluolat sijaitsevat Mallorcan itärannikolla Capdeperan maakunnassa Cap Vermellin niemellä. Luolan sisääntulohalli on upea lukuisten pitkien tippukivien muodostama koristeellisen korkea kaari, jota kutsutaan nimellä Vestibule.

-Mondragó,  on luonnonpuisto, jossa on paljon kauniita rantoja ja laguuneja. Luonnonpuistossa on myös paljon patikointireittejä, joita ympäröivät kauniit pinjapuut sekä Mallorcalle tyypilliset pensaat. Reitit kulkevat upeissa maisemissa dyynirivistöjen ja kauniiden merenranta kallioiden vieressä. Luonnonpuiston alueella pesii myös paljon erilaisia merilintuja.


Taas yks lomakohde käyty (: Seuraavaks sitten Itävallasta!





Matkailu Osloon

Elikkä, olin kesällä Oslossa Norjan pääkaupungissa. Olin siellä tosin vain neljä päivää, mut siin ajas ehti nähdä ja tehdä kaikenlaista. Oslossa oli kylmä, sellaset max. 20 astetta kesällä + kaikki oli sairaan kallista...

Oslo on Norjan pääkaupunki ja siellä on asukkaita sellaset 605 000 asukasta. Oslo on Norjan poliittinen, taloudellinen ja kulttuurillinen keskus, vaikka valtaa on yritetty hajauttaa myös muualle maahan. oslossa asuu paljon ulkomaalaisia.

NÄHTÄVYYKSIÄ OSLOSSA

- Oslon oopperatalo, vaikkei sisälle meniskää, niin sen katolle on kiva kävellä, tai mennä veden rajaan kokeilemaan kylmää vettä.

- Oslon kuninkaallinen linna, oli pettymys, hirveen tylsä paikka

- Vigelandin puisto, täynnä patsaita, ja piirtäjiä, jotka piirtävät patsaita. Jotkut patsaat vähän epäilyttäviä...

-Holmenkollen, mäkihyppy torni, jossa oli sisällä museo, kauppa ja simulaattori, jossa pystyi kokeilemaan miltä mäki hyppy tuntuu( siitä tuli kyl paha olo...) ylös huipulle pääsee kans. Vitsi se oli korkeella.

Tykkäsin kyllä paikasta, mut kylmä siellä oli!

Suraavaks tulee sitten Mallorcalta! (:




torstai 25. lokakuuta 2012

Matkustelu Kreetalle

Hei, ja tervetuloa lukemaan mun uutta blogia matkakohteista. Kertoilen lomakohteista varmasti jokaiseen makuun, ja toivottavasti saat näistä vinkkiä!

Elikkä, olin nyt syyslomalla Kreetalla, lähellä Haniaa, Kato Staloksen lomakylässä. Aluks ihan yleistietoa kreetasta, sen luonnosta ja kaupungeista(Älkää huoliko, en kirjoita maantiedon kirjaa) :
Välimerellä sijaitseva Kreetan saari on Kreikan suurin, ja välimeren viidenneksi suurin. Sen suurimmat kaupungit ovat Iraklion, Hania, Rethymnon, Ágios Nikólaos, Ierápetra ja Siteía. Kreetan pääkaupunki on Iraklion. Kreetalla on  Euroopan syvin ja pisin rotko, 17 kilometriä pitkä Samarián rotko. Kreetalla on myös saaren keskiosassa aika isot vuoristo, joista korkealta ei sula lumet, kuin vasta loppukesästä. Kreetan saari on 250km pitkä, ja leiveimmästä kohdasta 60 km kapeimmasta 12 km leveä. 60km kuulostaa vähältä, mut kun pitää mennä vuortten yli, matka kestää ikuisuuden. Kreetaa ympäröi Kreetan meri ja Libyan meri.

Ja sitten, elikkä Hanian lähellä on paljon lomakyliä, joista löytyy hotelleja, supermarketteja yms.

Ehdottomia nähtävyyksiä Hanian alueella

- Hanian kaupunki itse, lomakylistä ( kato stalos, plantanias yms) puolisen tuntia bussilla. Vinkki: busseihin mennään keskiovesta sisään (; Hanian satama, ja pikkukujat sen ympärillä, joista löytyy paljon turisti kamaa ( en ainakaan ostanut..)

- Baloksen laguuni, sairaasti simpukoita, kahlattavaa aluetta, hienoa hiekkaa, hyvä ranta. Laguunille pääsee valitettavasti vain laivalla.

- Rotkot, hienoja alueita, joitten läpi voi vaeltaa, tai katsella ylhäältä.

-Knossoksen ja Faistoksen minolaiskaupunkien rauniot

Eli, tykkäsin ehdottomasti. Näin syyslomalla oli viel suht lämmintä n. 25-30, mutta se oli aika harvinaista. Eli, jos haluaa sellasen varman 30-40 astetta, niin kesä-, heinä-,elo-,ja syyskuu on parhaita aikoja.
Toivottavasti tiedätte nyt minne meet seuraavaks! Kiitos lukemisesta (: