Light Green Pointer

torstai 25. lokakuuta 2012

Matkustelu Kreetalle

Hei, ja tervetuloa lukemaan mun uutta blogia matkakohteista. Kertoilen lomakohteista varmasti jokaiseen makuun, ja toivottavasti saat näistä vinkkiä!

Elikkä, olin nyt syyslomalla Kreetalla, lähellä Haniaa, Kato Staloksen lomakylässä. Aluks ihan yleistietoa kreetasta, sen luonnosta ja kaupungeista(Älkää huoliko, en kirjoita maantiedon kirjaa) :
Välimerellä sijaitseva Kreetan saari on Kreikan suurin, ja välimeren viidenneksi suurin. Sen suurimmat kaupungit ovat Iraklion, Hania, Rethymnon, Ágios Nikólaos, Ierápetra ja Siteía. Kreetan pääkaupunki on Iraklion. Kreetalla on  Euroopan syvin ja pisin rotko, 17 kilometriä pitkä Samarián rotko. Kreetalla on myös saaren keskiosassa aika isot vuoristo, joista korkealta ei sula lumet, kuin vasta loppukesästä. Kreetan saari on 250km pitkä, ja leiveimmästä kohdasta 60 km kapeimmasta 12 km leveä. 60km kuulostaa vähältä, mut kun pitää mennä vuortten yli, matka kestää ikuisuuden. Kreetaa ympäröi Kreetan meri ja Libyan meri.

Ja sitten, elikkä Hanian lähellä on paljon lomakyliä, joista löytyy hotelleja, supermarketteja yms.

Ehdottomia nähtävyyksiä Hanian alueella

- Hanian kaupunki itse, lomakylistä ( kato stalos, plantanias yms) puolisen tuntia bussilla. Vinkki: busseihin mennään keskiovesta sisään (; Hanian satama, ja pikkukujat sen ympärillä, joista löytyy paljon turisti kamaa ( en ainakaan ostanut..)

- Baloksen laguuni, sairaasti simpukoita, kahlattavaa aluetta, hienoa hiekkaa, hyvä ranta. Laguunille pääsee valitettavasti vain laivalla.

- Rotkot, hienoja alueita, joitten läpi voi vaeltaa, tai katsella ylhäältä.

-Knossoksen ja Faistoksen minolaiskaupunkien rauniot

Eli, tykkäsin ehdottomasti. Näin syyslomalla oli viel suht lämmintä n. 25-30, mutta se oli aika harvinaista. Eli, jos haluaa sellasen varman 30-40 astetta, niin kesä-, heinä-,elo-,ja syyskuu on parhaita aikoja.
Toivottavasti tiedätte nyt minne meet seuraavaks! Kiitos lukemisesta (:






1 kommentti:

  1. ihana tää blogis ♥

    http://alliwantishappines.blogspot.fi/
    ^liity & kommentoi , teen sulle samat :)♥

    VastaaPoista