Light Green Pointer

perjantai 26. lokakuuta 2012

Matkailu Mallorcalle

Olin tos muutama vuos sitten Mallorcalla, Espanjaan kuuluvalla saarella. Oli kesä, joten oli aikas kuuma, varsinki ku tarpo jossain keskel hiekkaa ettimäs jotain rantaa 2h...

Mallorca sijaitsee välimerellä. Sen suurin kaupunki on Palma. Asukkaita saarella on noin 846 200.
Espanjan lisäksi Mallorcalla puhutaan myös katalaania. Saari on jaettu 53 kuntaan. Mallorca on perinteinen rantalomakohde. Saarella on hyvät patikointi- ja urheilumahdollisuudet.

Itse olin sellasessa paikassa kun Cala d'or. Se oli toisella puolta saarta kuin toi Palma, mut lentokentältä Palmasta kesti tunti ajaa Cala d'oriin.

Täällä me oltiin toosi usein uimassa, ja päästiin jopa yhden matkaopaskirjan kuvaan :D
Oli tosi kiva uida, kun ei ollu kiviä missään, pelkkää vaaleeta hiekkaa.




Oltiin sitten kanssa menossa yhdelle rannalle, jonne piti kävellä tunnin. No, sitä ei löydetty, mut pienen rannan meille yksin, jossa pysty kävellä meressä vaikka 300 metrii, eikä siel ollu mitään muuta kuin hiekkaa. ♥ Oltiin sitten kanssa Palmassa kattelemassa nähtvyyksiä ja veneilemässä merellä pikkupaatin kanssa. Jäi sitten ankkuri pohjaan kiinni, ja se piti sukeltaa sieltä, kun oltiin muutenkin jo uimassa :D


NÄHTÄVYYKIÄ MALLORCALLA

- Palman katedraali, kivasti oli lasimaalauksia kaikkialla (: Suomeks sen nimi on Valo, mut emmä sitä espanjaks muista...

- Palman kaupunki muutenkin, hienoja suihkulähteitä yms.

- Artan luolat, Artan tippukiviluolat sijaitsevat Mallorcan itärannikolla Capdeperan maakunnassa Cap Vermellin niemellä. Luolan sisääntulohalli on upea lukuisten pitkien tippukivien muodostama koristeellisen korkea kaari, jota kutsutaan nimellä Vestibule.

-Mondragó,  on luonnonpuisto, jossa on paljon kauniita rantoja ja laguuneja. Luonnonpuistossa on myös paljon patikointireittejä, joita ympäröivät kauniit pinjapuut sekä Mallorcalle tyypilliset pensaat. Reitit kulkevat upeissa maisemissa dyynirivistöjen ja kauniiden merenranta kallioiden vieressä. Luonnonpuiston alueella pesii myös paljon erilaisia merilintuja.


Taas yks lomakohde käyty (: Seuraavaks sitten Itävallasta!





Matkailu Osloon

Elikkä, olin kesällä Oslossa Norjan pääkaupungissa. Olin siellä tosin vain neljä päivää, mut siin ajas ehti nähdä ja tehdä kaikenlaista. Oslossa oli kylmä, sellaset max. 20 astetta kesällä + kaikki oli sairaan kallista...

Oslo on Norjan pääkaupunki ja siellä on asukkaita sellaset 605 000 asukasta. Oslo on Norjan poliittinen, taloudellinen ja kulttuurillinen keskus, vaikka valtaa on yritetty hajauttaa myös muualle maahan. oslossa asuu paljon ulkomaalaisia.

NÄHTÄVYYKSIÄ OSLOSSA

- Oslon oopperatalo, vaikkei sisälle meniskää, niin sen katolle on kiva kävellä, tai mennä veden rajaan kokeilemaan kylmää vettä.

- Oslon kuninkaallinen linna, oli pettymys, hirveen tylsä paikka

- Vigelandin puisto, täynnä patsaita, ja piirtäjiä, jotka piirtävät patsaita. Jotkut patsaat vähän epäilyttäviä...

-Holmenkollen, mäkihyppy torni, jossa oli sisällä museo, kauppa ja simulaattori, jossa pystyi kokeilemaan miltä mäki hyppy tuntuu( siitä tuli kyl paha olo...) ylös huipulle pääsee kans. Vitsi se oli korkeella.

Tykkäsin kyllä paikasta, mut kylmä siellä oli!

Suraavaks tulee sitten Mallorcalta! (:




torstai 25. lokakuuta 2012

Matkustelu Kreetalle

Hei, ja tervetuloa lukemaan mun uutta blogia matkakohteista. Kertoilen lomakohteista varmasti jokaiseen makuun, ja toivottavasti saat näistä vinkkiä!

Elikkä, olin nyt syyslomalla Kreetalla, lähellä Haniaa, Kato Staloksen lomakylässä. Aluks ihan yleistietoa kreetasta, sen luonnosta ja kaupungeista(Älkää huoliko, en kirjoita maantiedon kirjaa) :
Välimerellä sijaitseva Kreetan saari on Kreikan suurin, ja välimeren viidenneksi suurin. Sen suurimmat kaupungit ovat Iraklion, Hania, Rethymnon, Ágios Nikólaos, Ierápetra ja Siteía. Kreetan pääkaupunki on Iraklion. Kreetalla on  Euroopan syvin ja pisin rotko, 17 kilometriä pitkä Samarián rotko. Kreetalla on myös saaren keskiosassa aika isot vuoristo, joista korkealta ei sula lumet, kuin vasta loppukesästä. Kreetan saari on 250km pitkä, ja leiveimmästä kohdasta 60 km kapeimmasta 12 km leveä. 60km kuulostaa vähältä, mut kun pitää mennä vuortten yli, matka kestää ikuisuuden. Kreetaa ympäröi Kreetan meri ja Libyan meri.

Ja sitten, elikkä Hanian lähellä on paljon lomakyliä, joista löytyy hotelleja, supermarketteja yms.

Ehdottomia nähtävyyksiä Hanian alueella

- Hanian kaupunki itse, lomakylistä ( kato stalos, plantanias yms) puolisen tuntia bussilla. Vinkki: busseihin mennään keskiovesta sisään (; Hanian satama, ja pikkukujat sen ympärillä, joista löytyy paljon turisti kamaa ( en ainakaan ostanut..)

- Baloksen laguuni, sairaasti simpukoita, kahlattavaa aluetta, hienoa hiekkaa, hyvä ranta. Laguunille pääsee valitettavasti vain laivalla.

- Rotkot, hienoja alueita, joitten läpi voi vaeltaa, tai katsella ylhäältä.

-Knossoksen ja Faistoksen minolaiskaupunkien rauniot

Eli, tykkäsin ehdottomasti. Näin syyslomalla oli viel suht lämmintä n. 25-30, mutta se oli aika harvinaista. Eli, jos haluaa sellasen varman 30-40 astetta, niin kesä-, heinä-,elo-,ja syyskuu on parhaita aikoja.
Toivottavasti tiedätte nyt minne meet seuraavaks! Kiitos lukemisesta (: